r
Nosalty Logó

Almahabos süti Aliz módra - Almahabos linzer 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almahabos süti Aliz módra - Almahabos linzer 2.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A linzerhez

Az almahabhoz

Összesen 743 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A linzerhez

Az almahabhoz

Összesen 4461 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A linzerhez

Az almahabhoz

Összesen 230 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 743 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2540.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1516 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 4461 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A linzerhez

Az almahabhoz

Elkészítés

A linzerhez

  1. A linzertésztához összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport.
  2. A vajat elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől!
  3. Fél órára betesszük a hűtőszekrénybe pihenni.
  4. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és 3 ekcukorral (az alma édességétől függően és ízlés szerint), meg a fahéjjal megpároljuk (fedő nélkül). Hagyjuk hűlni!
  5. Egy A4-es nagyságú kisebb tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 2/3-át azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni.
  6. Előmelegített sütőben félig megsütjük.
  7. A maradék tésztába belereszelejük a csokit, összegyúrjuk, és betesszük a mélyhűtőbe.
  8. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a 2 ek cukorral, és a langyosra hűlt almapépet lazán beleforgatjuk.
  9. Az elősütött tésztára rámorzsoljuk a mézespuszedlit (nem kell nagyon apróra), és ráöntjük az almahabot.
  10. A tetejére reszeljük a csokis linzertésztát, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11509
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 16.

Ajánló

Mi melegen ettük fagyival, de ez már igazán túlzás volt, mert önmagában is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A látszat ellenére egyszerű, könnyű és nagyon finom. Az alap egy hagyományos linzertészta, rajta egy almás hab, kevés mézespuszedlivel feldobva, a tetején meg csokis linzertészta reszelve. Az elkészítés folyamatáról 17 fázisfotó itt található.

Hozzávalók

A linzerhez

Az almahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek