r
Nosalty Logó

Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 3266 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 101 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2024.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 3266 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A meghámozott és nagyobb kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A halat megmossuk, jól leitatjuk róla a vizet, és először hosszában, majd keresztben is hosszú szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és rácsurgatjuk a citromlevet.
  3. Egy gáztepsit alufóliával bélelünk ki, és bekenjük vékonyan olajjal, egy másikat pedig sütőpapírral terítünk be.
  4. A halszeleteket 3 ek olajon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, majd az alufóliás tepsibe rendezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel).
  6. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a felforrósított tejet, 2 ek vajat, ízlés szerinti sót, a szerecsendiót, a tormát, és jól kikeverjük. Nagyobb csillagcsőrös habzsákba szedjük, és az elősütött halszeletekre burgonyapüré-girlandokat nyomkodunk.
  7. A maradék burgonyapüréből kisebb rózsákat és fészkeket nyomunk a másik tepsibe, majd minden burgonyapüré-formációt óvatosan megkenünk tojássárgával.
  8. A paradicsom húsát apró kockákra vágjuk, és a burgonyafészkek tetejére szórjuk.
  9. A tepsiket a forró sütőbe tesszük, a halat és a krumpiformációkat 15-20 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.
  10. A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, üvegesre pároljuk a vajban, megszórjuk az ételízesítővel, a borssal, a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, és simára keverjük. A mustárt és a tejszínt folyamatosan keverve hozzáadjuk, és besűrítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 24099
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A NL egyik decemberi számában találtam ezt a mutatós receptet, mely eredetileg lazaccal készül, de én most az ünnepek alatt kevenc halunkkal készítettem, és így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek