Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás tápiókapuding recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Vas
Foszfor
Kalcium
Kálium

TOP Vitaminok

C Folát B2 E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2 g

zsír

Összesen:
11.4 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
54 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
26 mg
Foszfor:
58 mg
Kálium:
149 mg
Nátrium:
35 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
61.3 g
Összes cukor:
30 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
102.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
C vitamin:
5 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
E vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
15.9 g

zsír

Összesen:
91.2 g
Telített zsírsav:
80 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
421 mg
Vas:
18 mg
Magnézium:
205 mg
Foszfor:
462 mg
Kálium:
1187 mg
Nátrium:
275 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
490.2 g
Összes cukor:
243 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
823.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
101 µg
C vitamin:
32 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
E vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1 g

zsír

Összesen:
5.7 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
25 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
12 mg
Foszfor:
29 mg
Kálium:
73 mg
Nátrium:
16 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
30.5 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
51.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
C vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
E vitamin:
0 mg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GastroBrix
GastroBrix / GastroBrix Tue, 2016-05-31 08:16

Kedves Petra!

Igen, kicsit furcsa textúrája van. A tápiókagyöngy a manióka gyökérének kivonatából készült granulátum. Magas a keményítőtartalma, ezért lesz belőle ilyen kocsonyás, sűrű massza.
Üdv,
GastroBrix

zajkriszti
zajkriszti Sun, 2015-09-06 20:38

Szerintem ez egy teljesen aránytalan recept. Ehhez a mennyiségű folyadékhoz kb. fele ennyi tápiókagyöngyöt kellene rakni. Már 5 perc főzés után egy teljesen sűrű massza lett belőle hogy még a fakanál is megállt benne....kb. 10 dkg tápióka kellett volna bele....

GastroBrix
GastroBrix / GastroBrix Mon, 2015-09-07 12:16

Kedves Kriszti!

Köszönöm visszajelzésedet a feltöltött recepttel kapcsolatban. A folyadék mennyiségén (1,5 dl víz helyett 4 dl) változtattam. Bevallom, főzés közben nem mértem pontosan ki a víz mennyiségét, mert ez a tápiókaszemek nagyságától és minőségétől is függ, hogy mennyit vesz fel.
Remélem, adsz még egy esélyt a tápiókának, még ha nem is az én receptemmel. Szerintem a tápióka egy nagyon vicces, könnyen és változatosan elkészíthető alapanyag.

Üdv,
GastroBrix

348
tápióka 20 dkg
kókusztej 4 dl
tej 2 dl
víz 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
méz 3 ek
áfonyadzsem 16 ek