r
Nosalty Logó

Áfonyás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Torta tésztája

Tetejére

Összesen 618 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Torta tésztája

Tetejére

Összesen 3709 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Torta tésztája

Tetejére

Összesen 276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1985 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 618 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11911 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 3709 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Torta tésztája

Tetejére

Elkészítés

Torta tésztája

  1. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük (én egy vastagabb reszelőt használtam).
  2. Hozzákeverjük a többi folyadékot: tojást, joghurtot, olajat.
  3. A diót ledaráljuk (akár egy kicsit durvábbra is), és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük, majd összevegyítjük a folyékonnyal. Végül beleforgatjuk a friss áfonyát is.
  4. Egy 22 cm-es, kivehető aljú tortaforma alját és oldalát is beborítjuk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.
  5. 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk fóliával.

Tetejére

  1. Mikróban a vajat és a fehér csokit fél-fél perc alatt megolvasztjuk, csak annyira, hogy kenhető legyen.
  2. A csokit elkenjük a torta tetején, és friss áfonyaszemekkel, illetve friss mentalevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x22x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 1298
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás répatorta
Évi néni 1830 recept

Először egy bulira sütöttem muffinformában, majd a nagy sikerre való tekintettel tortaként, barátnőmet leptem meg vele.

Hozzávalók

Torta tésztája

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek