r
Nosalty Logó

Áfonyás-mascarponés képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás-mascarponés képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 3035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Felforraljuk az olajat a vízzel, a cukorral és a sóval.
  2. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg elválik az edény falától.
  3. Ezután robotgéppel magas fordulaton elkezdjük keverni, és lassan hozzáadagoljuk a tojásokat.
  4. A tésztából kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd vízzel bespricceljük.
  5. 210 C-on 15 percig sütjük.

Az áfonyás-mascarponés krémhez

  1. Az áfonyát leturmixoljuk, majd a tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrűre főzzük.
  2. Ha kihűlt a krém, akkor összekeverjük a mascarponéval.

A habhoz

  1. 40 g cukrot felforralunk éppen annyi vízzel, ami ellepi.
  2. A tojásfehérjét a maradék 30 g cukorral felverjük, majd ehhez lassan hozzákeverjük a vizes szirupot.

A tálaláshoz

  1. A fánkot kettévágjuk.
  2. Az aljára először az áfonyás krémből nyomunk, ráhalmozzuk az áfonya szemeket, majd habot nyomunk rá, és ráhelyezzük a fánk kalapját.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1685
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családunk kedvenc képviselőfánk receptje, áfonyával és mascarponéval felturbózva.

Hozzávalók

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!