r
Nosalty Logó

Áfonyás-mandulás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Áfonyás-mandulás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 756 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 756 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 3020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk a porcukorral, mandulával, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojással összegyúrjuk. Fóliába csomagolva pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát kettévesszük, egyenként pár mm vastag körré nyújtjuk sütőpapíron. Megszórjuk áfonyával, barna cukorral ízlés szerint. A szélén pár centis peremet hagyjunk, ezt visszahajtjuk. A sütőpapírral együtt tepsire csúsztatjuk, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A szeletelt mandulát csak az utolsó 5 percben dobjuk rá, hogy ne égjen meg. Hasonlóképpen járunk el a másik tésztadarabbal is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1378
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 07.

Ajánló

Érdemes a tésztát sütőpapíron kinyújtani, mert nagyon lágy a tészta, még 1 napos pihentetés után is, de ez így van rendjén, ilyennek kell lennie. Ha sütőpapíron nyújtjuk, könnyen át tudjuk csúsztatni a papírral együtt a tepsire, viszont ha lisztezett deszkán tesszük ugyanezt, onnan elég nehéz lesz a tepsire költöztetni. Ebből az adagból 2 db, egyenként kb. 20 cm átmérőjű galette lesz.

Receptkategóriák

Áfonyás-mandulás galette
Szofika 104 recept

A legtutibb nyári desszert: bármilyen gyümölccsel készíthetjük, a tészta pihentetését leszámítva félóra alatt megvan az egész, és imádni fogja mindenki. Melegen, langyosan a legjobb, mikor a tészta még ropogós, a krém pedig langyos, szinte folyik. Abbahagyhatatlan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek