r
Nosalty Logó

Áfonyás-erdeigombás-őzragu bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Áfonyás-erdeigombás-őzragu bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 7190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    2500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1574 micro
  • β-crypt
    312 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    748.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35342.7 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    1171 mg
  • Foszfor
    7699 mg
  • Nátrium
    24996 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    6217.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    190 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    502 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    233 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    770 micro
  • β-karotin
    15741 micro
  • β-crypt
    3116 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    11576 micro
Összesen 7190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    129 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A zsiradékot felhevítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már szép, piros színe van, mehet hozzá a kockára vágott őzhús. Amíg nem ereszt levet, addig sűrűn kevergessük, nehogy leégjen, de vizet még ne tegyünk hozzá, piruljon le előbb.
  2. Ha a hús kérget kapott a pirítástól, akkor tehetünk hozzá pár dl vizet. Amíg fő, előkészítjük a többi hozzávalót: A paprikát, paradicsomot, vargányát felkockázzuk, a fokhagymát sózva jól összetörjük, a borókabogyót ledaráljuk, vagy szintén apróbbra megtörjük.
  3. A paprika, paradicsom és az összes fűszer a fűszerpaprika kivételével mehet is hozzá a húshoz. A vörösbort ne egyszerre öntsük bele, hanem apránként locsolgassuk vele az ételt egészen a főzés végéig, így sokkal kellemesebb aromát kapunk.
  4. Az ételt időnként megkeverjük, odafigyelünk, hogy mindig legyen rajta víz, de ne sok, párolódnia kell, nem főni.
  5. Ha az őz már majdnem puha, mehet hozzá a kockázott vargánya gomba, az áfonya és a fűszerpaprika. Még kb. 10-15 percet főzzük ezekkel az alapanyagokkal az ételt, és már kész is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 29920
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bográcsozásnak megvan a maga hangulata, bármit is készítünk, de azért adjuk meg a módját :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek