r
Nosalty Logó

Áfonyás-barackos panettone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Áfonyás-barackos panettone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Panettone

Díszítés

Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Panettone

Díszítés

Összesen 4767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Panettone

Díszítés

Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4522.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.6 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 4767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Panettone

Díszítés

Elkészítés

Panettone

  1. Áztassuk forró vízbe a szárított gyümölcsöket egy fél órára, majd szárítsuk meg őket papírtörlővel. Közben az élesztőt futtassuk fel a langyos tej és egy kis cukor társaságában.
  2. Tegyük a lisztet, a cukrot, a sót egy nagy tálba, keverjük össze, majd képezzünk mélyedést a közepén, tegyük bele a tojást és az egyik sárgáját, a vajat és az élesztős mixet. Géppel vagy kézzel keverjünk sima, egy kissé ragadós tésztát belőle. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk még hozzá lisztet.
  3. Gyúrjuk bele a gyümölcsöket, a citrom és a narancs héját, majd lisztezett munkafelületen gyúrjuk még egy három percig. Formázzunk gombócot belőle, tegyük vissza az edénybe, fedjük be folpackkal, és meleg helyen pihentessük egy másfél-két óráig, míg kétszeresére nem dagad.
  4. Helyezzük a gombócot ismét lisztezett felületre, gyúrjuk egy percig, majd adjuk hozzá a csokoládét. Formázzunk ismét gombócot belőle, és helyezzük olajozott formába. Ha tehetjük, akkor igazi papír panettone formát használjunk, akkor természetesen olajozni sem kell. (Én egy 20 centiméter széles, magas lábost használtam, forma híján.) Ismét hagyjuk pihenni, míg kétszeresére nem dagad.
  5. A megmaradt tojássárgát keverjük ki egy pici tejjel, és kenjük meg vele a panettone tetejét. Ezután vágjuk be keresztben, majd hagyjuk még pihenni egy 15 percet. Közben kezdjük el előmelegíteni a sütőt.
  6. A panettonét tegyük a sütő alsó vagy a középső rácsára, és 30-40 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje jól átsült-e. Ha igen, akkor vegyük ki, és hagyjuk pihenni egy 5 percet, majd szedjük ki a formából, és hagyjuk hűlni.

Díszítés

  1. A tojásfehérjéből, a cukorból és a fél citrom levéből készítsünk cukormázat.
  2. Törjük meg a mandulát és a kesudiót, öntözzük meg a cukormázzal a sütemény tetejét, és szórjuk rá a megtört darabokat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x12
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15571
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Az olaszok bejglije minden évben gyönyörű csomagolásával csábít az üzletek polcain. Úgy döntöttem, hogy idén nem vásárolunk, hanem saját kezűleg készítem el.

Hozzávalók

Panettone

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?