r
Nosalty Logó

Áfonyamisu Era konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Era1980
Áfonyamisu Era konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 3617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A befőtt levét leszűrjük. A gyümölcsöt és a levet félretesszük felhasználásig.
  2. A tejszínt habbá verjük. Nem muszáj teljesen keményre.
  3. A tejszínhez keverjük a mascarponét és a cukrot.
  4. A piskótatallért belemártjuk az áfonyalébe, és egy tálba sorjázzuk azokat. Először csak a mennyiség egyharmadát.
  5. Befedjük a krém egyharmadával.
  6. Megszórjuk az áfonya felével.
  7. Újabb rétegek következnek: piskótatallér, krém, áfonya, piskótatallér, végül krém.
  8. Ha marad még piskótatallér, azt szép szabályosan elrendezhetjük a tetején, áfonyalébe áztatva. Nekem 9 db maradt.
  9. Hűtőbe tesszük.
  10. 2 óra múlva, kanállal fogyasztható lesz.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 590
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyamisu Era konyhájából
Era1980 16 recept

Férjem születésnapjára készült ez a friss, nyári, sütés nélküli édesség. Az áfonyabefőttet és a piskótatallért a Felvidéken szereztük be hozzá. A képen egy lépések közbeni fotó látható, hogy minden réteg egyszerre látszódjon. A név onnan ered, hogy ez a tiramisu gyümölcsös, kávé és nyers tojás nélküli, tehát gyermekek által is fogyasztható változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek