r
Nosalty Logó

Tandoori csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Tandoori csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 310 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1239 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 310 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1239 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lebőrözött csirkecombokat kettévágjuk az izületnél és a csontokhoz viszonyítva haránt irányban egy-két helyen bevágjuk a húst, hogy jobban átjárja a pác.
  2. Rácsavarjuk a citromlevet és összeforgatjuk a húsokat.
  3. A joghurtot összekeverjük a tandoori krémmel és a garam masala-val.
  4. Egy üvegtál aljára kenünk egy kis pácot kanállal és egymás mellé teszünk egy réteg csirkecombot. Vastagon bekenjük a páccal, majd egy következő réteg húst teszünk bele és így ismételjük, amíg az összes hús belekerül a tálba. A tetejére pác kerüljön.
  5. Legalább 4-5 órára, de inkább egy estére a pácban hagyjuk a csirkecombokat!
  6. Grillen, vagy 200 fokosra előmelegített sütőben, alufóliával kibélelt tepsiben egymás mellé rakva szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 171013
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tandoori csirke
ze(n)derta 188 recept

A tandoor egy földbe süllyesztett, henger alakú kemence, melynek belső falát különleges agyaggal vonják be. Az afganisztáni, indiai és a pakisztán konyhában használják; de közép-ázsiai, közel-keleti és balkán recepteket is készítenek tandoorban. A fával vagy faszénnel felfűtött kemence hőmérséklete akár a 480 fokot is elérheti és a jó hőszigetelés miatt hosszan őrzi a meleget.   A legismertebb tandoorban készült ételek a tandoori csirke, csirke tikka és a különböző indiai kenyérvariációk (roti, naan).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek