r
Nosalty Logó

Sztrapacska pirítva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Sztrapacska pirítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1095 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 274 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6264.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    5482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1095 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a sót, 5 púpos ek réteslisztet és annyi simalisztet, amennyit felvesz, hogy masszív tésztát kapjunk.
  2. Lobogó sós vízbe szaggatjuk a masszát. Ha kész, szűrjük le.
  3. Egy teflonba tegyünk kevés zsírt. Pirítsuk meg benne a tésztát, közben kavargassuk.
  4. Tejföllel megöntözve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 22946
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kedves férjem kedvence így a sztrapacska, bár én sem mondok neki nemet. Ropogósra pirul, nagyon finom lesz....

Hozzászólások

zsuzsa.sulyok

Iluska, te, melyik reszel?n reszeled le a krumplit hozzá?

Iluska

Szia!Nekem elektromos reszel?m van,és azzal szoktam.Üdv!! :-))

domino

Zsuzsa amivel az almát szoktad reszelni, vékonyra.

zsuzsa.sulyok

Köszi, -én is úgy tudom, hogy azon "kell".

inf3rno

Szia! Szaggatáshoz jó a nokedli szaggató? Jól értem, hogy csak annyi a különbség a kett? között, hogy ez krumplis tészta és f?zés után még meg is kell sütni?

Iluska

Üdv!Igen, rendes nokedli szaggatóval jó.Igen a sztrapacska az krumplis tésztából készül,és szaggatás,f?zés után zsírban,vagy olajban megpirítjuk,tejfölözzük és máris mehet a gyomorba...jó étvágyat hozzá!! :-)))

Törölt felhasználó

...köze nincs a sztrapacskához, abban juhtúró, brindza van...

Iluska

Ez sztrapacska alap,juhtúró nélkül, kimondottan megpirítva,felénk szoktak ilyet készíteni...és isteni!!! :-)))))

Törölt felhasználó

..akkor még a tócsnihoz is közelebb van...

márti1218

Biztosan nem rossz,de ez nem sztrapacska,hanem galuska tejföllel.A sztrapacska juhtúróval készül,megszórva szalonnapörccel és a kapor is jól áll neki. Üdv: Márti

Iluska

Nem jól tudod!A galuska (nokedli),liszttel,tojással,vízzel készül.A sztrapacska burgonyából,lisztb?l. Egyébként nincs el?írva,hogy csakis juhtúróval készüljön,mert tehéntúróval is szokták tálalni,-de ez kimondottan mindenféle túró nélkül,pirítva készül,és így jó!! :-))

zsuzsa.sulyok

-S?t, szokták még, pirított káposztával, -savanyú káposztával is pl... -Nálunk, van aki juhtúróval, én, tehéntúróval szeretem... De, köszönöm iluska, okvetlenül ki fogom próbálni, ezt a receptedet (is)! -Szerintem, jó hogy "ezerféle" sztrapacska ötlet (is) van itt fent, aztán mindenki válogathat. Az "alap", ahogy iluska írta: reszelt nyers krumpli, liszt só...-aztán, ki-ki variálja...

Iluska

Igen,nagyon finom tehéntúróval is....Oké Zsuzsa,próbáld ki mindenképp,nem fogsz benne csalódni!!Szép napot! :-))

Iluska

Szia Zsuzsa!Egyébként van fent hasonló is,ha van kedved nézd meg... ...http://www.nosalty.hu/recept/turos-savanyu-kaposztas-sztrapacska

Zoli

Kedves Hölgyeim! Miel?tt ölre mennétek sztrapacska ügyben a következ?kre hívnám fel a figyelmeteket: Az ékes ( szó szerint értsétek az ék alakú keményít?jeleket ) szlovák nyelvben minden reszelt krumpliból - lisztb?l, esetleg még tojásból készített kif?zött galuska - nokedli neve " halusky " ( az s re kellett volna egy ék alakú keményít?jel). A sztrapacska - szlovákul "strapacky " ( itt meg a c re kellett volna ) egyetlen egy étel a juhtúrós - szlovákul " brindzové halusky " ( itt is az s re kellett volna ) galuska neve. Amit aztán még különféle feltétekkel ( pirított szalonna, tejföl, hagyma, káposzta ) még javítani szoktak. Röviden ennyit a nyelvészkedésr?l és a szlovák gasztronómiáról. Tehát, ha szigorúan vesszük, a recept szerinti étel nem sztrapacska. Igazi haluska - sztrapacska ételekkel kapcsolatban szíves figyelmetekbe ajánlom a Vanyarcon minden szeptember közepén megrendezésre kerül? " Haluska Fesztivált " , ami gasztronómiai kirándulásként is kiváló szórakozás. További jó sztrapacska f?zést kívánok mindenkinek: Zoli

Törölt felhasználó

Szia, Nem tudom mért kell a másik f?ztjét kritizálni,ahány ház annyi szokás. Egyébként az én családom sem szereti a Juhtúrót,ezért csak tejfölt teszek erre a finomságra,és én is így vagyok vele "Ez így jó"! Gratulálok,nagyon jók a receptjeid! Üdv:Ági

Zoli

Kedves Ági! Nagyon félreérteted az egészet. Nem a más f?ztjének kritizálásáról van szó, még csak nem is az elnevezésr?l. Igyekeztem egyrészt egy szlovák nemzeti eledelt a hagyományok szerint leírni, másrészt a nevének kialakulását megmagyarázni. Ezért nem lenne rosszabb, ha a hozzászólásomat figyelmesen újra elolvasnád és értelmeznéd. Egyébként az ízlések és a pofonok különböz?ek, ezért senki ízlését és f?zési szokásait nem szoktam kritizálni. Mindenki úgy f?z, ahogy a családjának ízlik. Viszont, ha a receptet közli el kell a kritizálást is fogadnia. Így vagyok ezzel én is és egyáltalán nem ütközök meg azon, ha a feltett receptemet bárki kritizálja. Mindezt nem kioktatásként, hanem tényeket figyelembe véve írtam. Részemr?l ezzel a sztrapacska ügy le van zárva, rajtatok múlik, ha még tovább ragozzátok. Ezért további jó sütés - f?zést és sok jó receptet kívánok nektek: Zoli

Iluska

Ági,köszi!Örülök ha tetszenek!! :-)))

Zsókám

Csak meg kell kóstolni ezt a sztrapacskát,nem kell erre semmi túró,csupán pirítva tejföllel.Isteni lesz,azok a finom pirított darabkák,már most is a számban érzem.....

Törölt felhasználó

Kedves Zoli!! Nem rád gondoltam, igazán tetszett a hozzászólásod!! Üdv.Ági

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek