r
Nosalty Logó

Sztracsatellás tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Sztracsatellás tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 456 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5470 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 275 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 456 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1850 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    761.5 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 5470 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tortalaphoz

  1. A csokit lereszeljük, és betesszük a hűtőbe. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a fehérjehabot és a reszelt csokit is belekeverjük.
  2. 26 cm-es tortakarikában megsütjük, kb. 35 perc alatt 170 fokon.

Krémhez

  1. A pudingport kikeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát. A végén pedig a reszelt csokit is belekeverjük.
  2. A tortalapot elvágjuk 3 részre, és megtöltjük úgy, hogy a torta tetejét és oldalát is megkenjük.

Díszítéshez

  1. A felvert hulalával díszítjük a szélét. A közepére szórjuk a csokiforgácsot. A fondantból pedig készítünk apró virágokat, és tetszés szerint díszítjük vele a kész tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13625
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sztracsatellás tejszíntorta
Nikóka 170 recept

Kettős szülinapra készült!!!

Hozzászólások

kadara

Szia! Jól látom, hogy vízzel kevered el a pudingport, nem tejjel? Köszi el?re is a választ!

Nikóka

Igen hidegen készíthet? gála pudingot használok,mindig vízzel keverem el,pár percig verem robotgéppel utána adom hozzá a tejszínt vagy a hulalát!

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?