r
Nosalty Logó

Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kikkoman
Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sült kacsamell

Szójás máz

Pirított tészta

Összesen 794 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sült kacsamell

Szójás máz

Pirított tészta

Összesen 1590 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sült kacsamell

Szójás máz

Pirított tészta

Összesen 205 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3583.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    2789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 794 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7166.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    5578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 1590 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 205 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sült kacsamell

Szójás máz

Pirított tészta

Elkészítés

Sült kacsamell

  1. A kacsamell bőrét irdaljuk be, majd bőrével lefelé tegyük hideg serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk meg a kacsamellet.
  2. Közepes lángon kezdjük el sütni, hogy a zsírja szépen kiolvadjon. Nagyjából 5-6 perc után, amikor szép piros lett a bőre, fordítsuk meg.
  3. Ízlés szerint süssük meg a kacsát, végül hagyjuk 10 percet pihenni, mielőtt felvágnánk, így szaftos marad a hús.

Szójás máz

  1. Egy edénybe öntsük bele a cukrot, adjuk hozzá a vizet, és kezdjük el szép lassan karamellizálni. Tegyük bele a többi hozzávalót is, kavarjuk el, majd redukáljuk vissza, amíg besűrűsödik.

Pirított tészta

  1. A tésztát először sütőben pirítsuk meg, időnként forgassuk át, hogy egyenletesen süljön. A megsült tésztát főzzük ki sós vízben.
  2. Hevítsük fel a serpenyőnket, amikor füstöl mehet bele az olaj, a cukorborsó, a mogyoró és a fokhagyma. Forgassuk át, elég neki pár pillanat alatt.
  3. Tegyük hozzá a megfőtt tésztát, és süssük tovább, amíg kissé megpirul.
  4. Tálalásnál borítsuk a tésztát a tányérra, szórjuk meg friss korianderrel. Helyezzük rá a felvágott kacsamellet, végül locsoljuk meg a szójás mázzal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5656
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
Kikkoman 12 recept

Aki kedveli a távol-keleti országok izgalmas ízvilágát, annak ez a szójás-mázas kacsamell is biztosan nagyon tetszeni fog. Az omlós kacsamell, az édes-savanyú citrusos öntet és a pirított tészta tökéletes harmóniáját alkottuk meg. Korianderrel, illetve lime-mal felfrissítve ajánljuk!

Hozzávalók

Sült kacsamell

Szójás máz

Pirított tészta

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek