r
Nosalty Logó

Szilveszteri malacság velesült krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
GPéter
Szilveszteri malacság velesült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 806 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 8053 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 806 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    764.7 g

Zsír

  • Összesen
    407.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8474.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    7217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2586 micro
Összesen 8053 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A zöldségeket megpucoljuk. A krumplit cikkekre, a vöröshagymát pedig vastag szeletekre vágjuk. A petrezselymet és a rozmaringot megmossuk.
  3. Egy mélyebb tepsit előveszünk és vékonyan zsírral kikenjük az alját, és beletesszük a zöldségeket. A fokhagymát megpucoljuk, és a zöldségekre szétosztjuk.
  4. A malacot megmossuk, majd jól bedörzsöljük a sóval és borssal. A hasüreget is! Ezt megtehetjük úgy is, hogy összekeverjük a sót és a borsot, és azzal a keverékkel dörzsöljük be a malacot.
  5. A petrezselymet összekötjük a rozmaringgal, majd a malac hasüregébe tesszük.
  6. A malacot a zöldségekre tesszük, és 2 dl sört öntünk alá.
  7. A maradék sört a mézzel összekeverjük, és vastagon lekenjük vele a malacot. Majd az egészet alufóliával letakarjuk, vagy ha van olyan tepsink, aminek teteje van, akkor azt rátesszük. Figyeljünk arra, hogy a malac bőréhez sehol ne érjen hozzá, mert odaragadhat sülés közben.
  8. Betesszük a malacot a sütőbe, és körülbelül kilónként 40 percet sütjük. (Tehát egy 5 kilós malacnál ez kb. 3,5 óra.)
  9. Közben óránként megkenegetjük a mézes sörrel.
  10. Mikor letelt a sütési idő, akkor az alufóliát vagy a tepsi tetejét leszedjük, és addig sütjük 200 fokon, amíg szép piros ropogós lesz a malac bőre. Mikor megsült, mégegyszer megkenjük a mézes sörrel, majd a sütőben fél órát hagyjuk pihenni a húst úgy, hogy a sütő ajtaját kinyitjuk. Ezáltal a hús nem sül tovább, de nem is hűl ki.
  11. A velesült krumplival, hagymával és házi savanyúsággal tálaltuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17014
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GPéter 4 recept

Ennek a története 3 éve kezdődött. A szomszédunk noszogatására vásároltunk egy kismalacot, hogy szilveszterre megsütjük és majd közösen megesszük. Hát ahogy a kép is mutatja, elég mutatós lett, bár elég nehezen tudtuk betenni a sütőbe, mert ugyebár a háztartási sütők nem túl nagyok. De a végeredmény magáért beszél. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne szilveszterkor egy finomat enni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek