r
Nosalty Logó

Szilvás-rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Szilvás-rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 564 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6783 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 234 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 564 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.2 g

Zsír

  • Összesen
    206 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1087.2 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 6783 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, belekeverjük a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.
  2. A többi alapanyagot is hozzáadva, rugalmas tésztát gyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet önthetünk hozzá. 20 percig letakarva pihentetjük.
  3. Eközben megmossuk és kimagozzuk a szilvát.
  4. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  5. A tészta 2/3-át lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra sodorjuk és beletesszük a tepsibe, amit előzőleg olajjal kikentünk.
  6. Érdemes a tésztából a tepsi oldalán körben peremet csinálni, mert így sütés közben nem folyik le róla a cukorszirup.
  7. A tészta tetejére egyenletesen rászórjuk a búzadarát, majd a vékony szeletekre vágott szilvával egyenletesen megrakjuk.
  8. Rászórjuk a szilva tetejére a fahéjas cukrot, a maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk és berácsozzuk a süteményünket.
  9. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 57813
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-rácsos
ze(n)derta 188 recept

Nem érdemes elaprózni a szilvás-rácsos készítését. Ez az adag egy nagy gáztepsihez elegendő, de pillanatok alatt elfogy...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek