r
Nosalty Logó

Szilvás-nektarinos szelet tejfölös krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
Szilvás-nektarinos szelet tejfölös krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 413 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 4943 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Összesen 196 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 413 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5901.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.8 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    640 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1899 micro
Összesen 4943 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, a tojássárgáját kikavarjukjó habosra a cukorral, hozzáadjuka tejet ésvégül a sütőport. A tojásoskeverékhez hozzáadjuka lisztet a margarinnal, és tésztát gyúrunk belőle, hűtőberakjuk30 percre.
  2. A kimagolt és szeletelt szilvát összevegyítjüka felszeletelt nektarinnal, és megszórjuka 2 evőkanál búzadarával, állni hagyjuk.
  3. A 2 tojássárgáját kikeverjüka cukorral, tejföllel és végül a 2 kanál liszttel, és 4 tojás habját keményre verve könnyedén hozzákeverjük.
  4. Elkészítési mód: atésztát kisodorjuk, sütőpapírt teszünk a tepsibe(28x40 cm-es), rátesszüka tésztát, és a kezünkkel elegyengetjük.Jól ráhúzzuka tepsi szélére, rászórjuka gyümölcsöket, és végül rátesszüka tejfölös krémet.
  5. Előmelegíttetsütőben 40-50 perc alatt sül meg közepes tűznél, amíg a teteje szép aranysárgára sül. Hagyjukkihűlni,és azután szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 28x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2293
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

A tésztát lehet akármilyen gyümölccsel készíteni! Ha a tejföl nem elég zsíros, lehet 10 dkg olvasztott vajat is hozzákeverni a krémhez (én házi tejfölt használok). Az idén eperrel, meggyel, barackkal, almával, szederrel, szilvával és nektarinnal készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek