r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Szilvás-mákos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

teteje lekenéséhez

Összesen 618 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

teteje lekenéséhez

Összesen 4918 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

teteje lekenéséhez

Összesen 198 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 618 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7769.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    3577 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    892 mg
  • Foszfor
    2613 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2916 micro
  • β-crypt
    380 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 4918 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

teteje lekenéséhez

Elkészítés

tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk 2 dkg barna cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, a tojást, az olvasztott, langyos margarint, 4 dkg barna cukrot és a felfuttatott élesztőt. Kézi mixer segítségével jól kidolgozzuk a tésztát, és meleg helyen 40 percig kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 25*35 cm-es téglalap alakra nyújtjuk, és hosszában három egyenlő részre vágjuk.
  4. A mákot elosztjuk három felé, és mindegyik csíkot megkenjük vele. Majd a két hosszanti oldalát a tészta csíknak összecsípjük, majd a deszkán meghengereljük.
  5. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, és belerakjuk spirálisan a tészta csíkokat. A rések közé beleállítjuk a félbevágott szilvákat úgy, hogy a mag helyére fahéjas cukrot szórunk. A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk barna cukorral.
  6. Előmelegített sütőbe rakjuk. 20 perc után a tetejét olvasztott margarinnal lekenjük, majd kb. 10-15 percig sütjük még.

töltelék

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk.
  2. A darált mákot egy edényben a tejjel, cukorral és a reszelt citrom héjával pár percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

teteje lekenéséhez

  1. A tojást felverjük, a margarint felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4203
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-mákos kalács
Kovács Györgyi 57 recept

Férjem nem nagyon rajong a mákos süteményekért, de ez nagy kedvence. Nagyon kellemes íze van a tésztának a barna cukortól.

Hozzávalók

tészta

töltelék

teteje lekenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek