r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Juditta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szilvás lepény Juditta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 582 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4643 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 173 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 582 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3808.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3333 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 4643 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a tetejére morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ha kovásszal készítjük, akkor a kovászt eldolgozzuk a langyos cukros tejjel.
  2. Kimérjük a lisztet, és egy kelesztő tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a margarint és az olajat, kézzel összedolgozzuk, és hólyagosra dagasztjuk.A tejjel eldolgozott kovászhoz adjuk a lisztet, margarint, olajat, sót, és alaposan megdagasztjuk.
  3. Letakarjuk, és meleg, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
  4. A sütő méretű tepsit nagyon vékonyan margarinnal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  5. A megkelt tésztát egy tiszta, lisztezett felületre öntjük, és egy sodrófa segítésével gáz tepsi méretűre nyújtjuk.Ha kovásszal dolgozunk, a tészta nagyon lágy lesz,rögtön a tepsibe lehet tenni, és ott kilapogatni, húzogatni a tepsi méretére.
  6. A megmosott, kimagozott, felezett szilvát a húsos felével a tésztára sorakoztatjuk, jó sűrűn, hogy a tészta alig látszon ki.
  7. Az őrölt fahéjat összekeverjük a kristálycukorral, és egyenletesen a tetejére szórjuk.
  8. A tejfölt összekeverjük, és kiskanállal a szilva tetejére locsolgatjuk. Ne rakjuk rögtön a sütőbe, hagyjuk kb. negyed órát állni (a tészta újra megkel).
  9. Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15805
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves barátnőm, aki 1000 km-re volt tőlem a névnapomon, ezzel a recepttel lepett meg. Mivel mindketten előszeretettel használunk kovászt a kelt tésztákhoz, odabiggyesztette, hogy nyugodtan csináljam meg azzal. A kovászt este frissítettem, reggel pedig begyúrtam a lepénynek valót. A végeredmény nem olyan lett, mint várható volt, mert a tésztám sokkal jobban megkelt sütés közben, mint amire számítottam Tehát az biztos, ha kovásszal készül, nyugodtan lehet a sütő tepsije mellett egy másik, kicsit kisebb tepsit is készíteni. Nagymamám receptje szerint képzeltem, aki meggyes lepény szakértő, és az ő tésztája nem lesz 3-4 mm-nél magasabb. Az enyém 1 cm magas lett. Persze nagyon finom így is, mert jóízű a tészta, de úgy az igazi, ha nem tudod a kezedben tartani, mert a gyümölcs lepotyogna róla.:D

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek