r
Nosalty Logó

Szilvás-barackos csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Monique
Szilvás-barackos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gyümölcsös hús

Köret

Összesen 628 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gyümölcsös hús

Köret

Összesen 1257 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gyümölcsös hús

Köret

Összesen 50 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    11717 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 628 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1666.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2080.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    23434 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1257 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

Gyümölcsös hús

Köret

Elkészítés

Gyümölcsös hús

  1. A csirkemelleket egy tepsibe helyezzük, a bőre alá betömködjük a szilvát és a barackot. Fűszerezzük és egy picit olajjal meglocsoljuk, majd kb. 1 dl vizet öntünk alá.
  2. Betesszük a sütőbe, mellérakjuk a félbevágott almákat, negyedekre vágott hagymát és kb. 30-40 percig 180 fokon szép ropogósra hagyjuk sülni a csirke bőrét.

Köret

  1. A burgonyát meghámozzuk és feltesszük főni kb. 15 percre.
  2. Közben a másik hagymát 2 evőkanál olívaolajon barnára dinszteljük, hozzáadjuk a mustármagot.
  3. Mikor a burgonya megfőtt, leszűrjük, összetörjük, majd rátesszük a dinsztelt mustármagos hagymára, jól összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1964
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Szeretem az édes-sós ízt együtt, pl. sült húsokat gyümölccsel. A tört édesburgonyát pedig különlegessé tette a hagyma és a mustármag. 

Hozzávalók

Gyümölcsös hús

Köret

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek