r
Nosalty Logó

Szilvamázas grillezett csirke ciabattában pikáns szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Szilvamázas grillezett csirke ciabattában pikáns szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
grill
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szilvalekvár

Kovász

Ciabatta

Szilvapác

Szilvamázas csirke

Pikáns szósz

Összeállítás

Összesen 1619 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szilvalekvár

Kovász

Ciabatta

Szilvapác

Szilvamázas csirke

Pikáns szósz

Összeállítás

Összesen 6469 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szilvalekvár

Kovász

Ciabatta

Szilvapác

Szilvamázas csirke

Pikáns szósz

Összeállítás

Összesen 137 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3548.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    2855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 1619 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14192.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    11418 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1414.3 g
  • Cukor
    747 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2665.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3347 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    1877 micro
Összesen 6469 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Szilvalekvár

Kovász

Ciabatta

Szilvapác

Szilvamázas csirke

Pikáns szósz

Összeállítás

Elkészítés

Szilvalekvár

  1. A szilvát alaposan megmossuk, apróra daraboljuk. Lábosban melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, forrástól számítva gyakran megkeverve 10 percig főzzük.
  2. Elöblített, 100 fokos sütőben 15 percig sterilizált üvegekbe töltjük, tetejüket rácsavarjuk, 5 percre fejre állítjuk. Alaposan kipárnázott dunsztba tesszük őket, amíg teljesen kihűlnek. Ez körülbelül 24-48 óra.

Kovász

  1. Az alapanyagokat jól összekeverjük, letakarjuk, és egy éjszakára szobahőmérsékletű helyre állítjuk.

Ciabatta

  1. Egy tálban a kovászhoz keverjük az összes alapanyagot. Nem fogjuk tudni dagasztani, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. 1,5 órára meleg helyre tesszük.
  2. A gyúródeszkát bőven belisztezzük, majd ráborítjuk a ciabatta-tésztát. A kezünkkel téglalap alakúra húzzuk, majd a hosszabbik oldal irányában a tészta egyik oldalát a tészta kétharmadáig húzzuk. A másik oldalát erre húzzuk rá, majd felfelé félbehajtjuk. 30 percig letakarva pihentetjük.
  3. Kissé téglalap alakúra húzzuk a tésztát, ismét hajtogatjuk, majd újbóli kelesztés nélkül 3 részre vágjuk. Kiolajozott tepsibe helyezzük őket, és 20 percre ismét letakarjuk. A sütőt 220 fokra állítjuk.
  4. Ha túlságosan szétlapulna a tészta, a kezünkkel segíthetünk neki, hogy formásabb, magasabb legyen. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a ciabattákat.

Szilvapác

  1. Egy lábosba tesszük a szilvalekvárt a víz kétharmadával, az apróra vágott chilivel és a kukoricaliszten kívül az összes hozzávalóval. 5 percig forraljuk. Ezalatt a kukoricaliszthez adunk két evőkanál vizet és elkeverjük, majd a maradék vizet is hozzáadjuk. A páchoz öntjük és további 5 percig forraljuk. Ha elkészült, kiemeljük belőle a csillagánizsokat.
  2. Hűtőszekrényben, jól záródó dobozban 6 hétig eltartható.

Szilvamázas csirke

  1. A csirkemellet középen elvágjuk, majd a 2 fél részt sózzuk és borsozzuk. Grillrácson vagy lapon sütjük, folyamatosan forgatva és kenegetve a szilvás páccal. A hőmérséklettől függően, körülbelül 20 perc alatt sül át a csirkemell, egy finom mázat kapva a külsején. Átlósan szeleteket vágunk belőle.
  2. A szilvamázas csirkét kínálhatjuk rizzsel is.

Pikáns szósz

  1. A szószhoz a chilit apróra szeljük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és 15 percig lassú tűzön, gyakran megkeverve melegítjük.

Összeállítás

  1. A ciabattákat kívánság szerint osztjuk el a töltéshez. Alulra salátát teszünk, ráfektetjük a csirkeszeleteket, és locsolunk rá a szószból.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2571
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvamázas grillezett csirke ciabattában pikáns szósszal
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Grillezés, lekvárfőzés és kelt tésztakészítés egyetlen receptben. Cserébe finom ízeket és zamatokat kapunk, és máris az asztalon a grillparty sztárja!

Hozzávalók

Szilvalekvár

Kovász

Ciabatta

Szilvapác

Szilvamázas csirke

Pikáns szósz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek