r
Nosalty Logó

Szilvalekváros derelye erikamamától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szilvalekváros derelye erikamamától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 650 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3248 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 650 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3249.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3248 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára és főzzük puhára sós vízben.
  2. A nyújtódeszkát jól lisztezzük be, és a már kihűlt burgonyát krumplinyomóval paszírozzuk a lisztes deszkára egyenletesen.
  3. Szórjunk lisztet a krumpli tetejére is és kezdjük el összekeverni a lisztes krumplit, majd csináljunk egy lyukat a halmunk közepébe, tegyük bele a tojásokat és a zsírt is. Majd kezdjük el összegyúrni lisztet, még addig adjunk hozzá lisztet, amíg jól nyújtható tésztát nem kapunk. Ha elértük a megfelelő állagot, akkor nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra.
  4. A tészta felére tegyünk kis kupacokba szilvalekvárt, ha ez megvan, akkor a tészta másik felét hajtsuk rá a lekváros részre. A lekvárkupacok körül jól nyomkodjuk le a tésztát, hogy főzés közben a lekvár ne folyjon ki.
  5. Majd derelyemetszővel, vagy ennek hiánya esetén késsel vágjuk darabokra ott, ahol lenyomkodtuk a tésztát.
  6. Forró, sós vízben főzzük meg a derelyéket, ha már feljöttek a víz tetejére, még főzzük kb. 5 percig. Aztán pedig pirított zsemlemorzsára szedjük ki, és forgassuk bele.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10070
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kifőzéssel kapcsolatban csak annyit, hogy egyszerre ne főzzünk túl sokat, mert összeragadnak. Én ezt a mennyiséget négyszerre főztem ki, persze ugyanabban a vízben, nem kell másik hozzá. Egyébként meg már nagyon rég készítettem derelyét és azért csináltam. De csak a házi szilvalekvárral az igazi, vagyis én azzal szeretem a legjobban. Egyébként bármilyen sűrűbb lekvárt használhatunk.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek