r
Nosalty Logó

Szicíliai húsgombócok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nyultanti
Szicíliai húsgombócok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

Összesen 1080 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

Összesen 4307 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

Összesen 182 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7791 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 1080 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    184.1 g

Zsír

  • Összesen
    316.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7649.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    2217 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1628.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    922 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    5309 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    31164 micro
  • Lut-zea
    4502 micro
Összesen 4307 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1319 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A gombócokhoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A szószhoz a megpucolt fokhagymát összezúzzuk, és egy 30 cm átmérőjű kb. 6 cm magas peremű lábosban megfonnyasztjuk az olívaolajon. A hámozott paradicsomot a levével együtt összepépesítjük, ráöntjük a fokhagymára, és jöhet azonnal a többi hozzávaló is. Az egészet sózzuk-borsozzuk, kevergetve felforraljuk, és takarék lángon csendes forrásban kb. 20 perc alatt készre főzzük. A végén apróra vágva belekeverjük a bazsalikomot.
  2. Ezalatt haladunk a húsgombócokkal. A zsemlét félbevágjuk, és beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi. A fenyőmagot egy kicsi, száraz serpenyőben mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a parmezánt megreszeljük, a zsemlét kinyomkodjuk. Végül az összes hozzávalót késes betétű robotgépben összedolgozzuk, és sózzuk-borsozzuk.
  3. A húsos masszából 20 db, egyenlő méretű gombócot formálunk. A sütéshez egy 28 cm átmérőjű teflonserpenyőben 1,5 cm-es rétegben olajat forrósítunk. 2 adagban mérsékelt tűzön, adagonként 10-12 perc alatt megsütjük benne a húsgombócokat. Közben néhányszor megforgatjuk őket, hogy egyenletesen piruljanak.
  4. A megsült húsgombócokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat, áttesszük őket a mártásba, és mérsékelt tűzön pár perc alatt összefőzzük az ételt.
  5. Főtt makaróni illik mellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11092
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szicíliai húsgombócok
nyultanti 100 recept

Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy valami új elkészítési módját keressem a darált húsnak. Így bukkantam rá erre a receptre is, és nagyon jónak bizonyult. És bárki azt gondolja, kettőt lapoztam a szakácskönyvben, amikor a hozzávalók között mazsolát szerepeltettem, azt megnyugtatom, hogy igenis kellemes végeredményt ad a mazsola édeskés, a paradicsom savanykás, a paprika finoman csípős ízkombinációja, kiegészítve a zöldfűszerek aromájával.

Hozzávalók

A szószhoz

A gombócokhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek