r
Nosalty Logó

Szegény ember tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilveee
Szegény ember tortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 593 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2367 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 593 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3159.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 2367 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret felkockázzuk. Közben felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a margarint és a cukrot, a cukor elolvadásáig kevergetjük. Leöntjük vele a kenyérkockákat, és fél órát állni hagyjuk.
  2. A mazsolát rumba vagy langyos vízbe áztatjuk, és szintén fél órára félretesszük.
  3. Lazán felverjük a tojásokat, összekeverjük a kenyeres masszával, hozzáadjuk a mazsolát, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, jól elkeverjük.
  4. Egy kis kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kivajazzuk. Beleöntjük a masszát, elegyengetjük, sütőben megsütjük (tűpróba!).
  5. 10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 29607
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Ajánló

Meg lehet hinteni porcukorral, esetleg vaníliaöntettel is el tudom képzelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilveee 16 recept

A Világkonyha című szakácskönyvben találtam ennek a tortának a receptjét. Szuper lehetőség elhasználni a megmaradt kenyeret//zsömlét, és még finom is, ráadásul az alapanyagai egytől-egyig mindennapiak :). Figyelem, a recept egy 18 cm-es tortaformára van 'méretezve', normál méretűhöz dupla adagot készítsetek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek