r
Nosalty Logó

Szegedi túróstészta Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Szegedi túróstészta Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 853 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3411 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 285 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 853 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    229.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5651.2 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 3411 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük.
  2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, mikor üveges lesz, beleszórjük a baconkockákat.
  3. Ha megpirultak, egy keveset kiveszünk belőle, majdbelekeverjük a tésztát, majd a túrót is. Alaposan összekeverjük, ha kell, ízlés szerint sózzuk meg.
  4. A túrós tésztát átrakjuk egy jénaiba, vagy tepsibe, és az összekevert tejfölt rásimítjuk.
  5. Betesszük az előmelegített sütőbe és addig sütjük, míg a tejföl a tetején "összeáll", kb. 15-20 perc.
  6. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a félretett szalonnakockákkal, és kínáljunk még tejfölt és reszelt sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 411
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 38549
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pesti lányként szerencsére sok időt tölthettem a Tisza partján. Szeged iránt megmagyarázhatatlan vonzalom van bennem, nekem Szeged a legszebb vidéki városunk. Imádom a halászlét, nagyon sok helyen ettem kicsiny hazánkban és a szegedi mellett tettem le a voksomat. A hangulatos, Tisza-parti halászcsárdákban elfogyasztott családi, vagy baráti közös nagy kajálások kedves emlékeim közé tartoznak. Életemben először ott ettem haltöpörtyűt is, akinek lehetősége van rá, feltétlen kóstolja meg, szenzációs..:) ... és akkor a túróscsúsza:) Halászlét ettünk a férjemmel, de az étlapról kacsingatott rám a "kemencében sütött túróscsúsza". Nagy bátran kértem abból is, nem tudhattam, hogy hatalmas mennyiséget és nagyon tartalmas halászlét kapok egy bográcsban tálalva. Képtelen voltam megenni a túróscsúszát, de felajánlották előzékenyen, hogy egy tálban becsomagolják a részemre. Előtte azért kihozták, megmutatták mit is nem bírok már megenni... Gyönyőrűséges látvány volt, és fenséges illata:) és jéééééééééééé... sajt volt a tetején. Itthon aztán megkóstoltam és egészen más, sokkal finomabb íze volt, mint a hagyományos hipp-hopp összekavart egyszerű túróstésztának. Azóta sütöm.....:) A tészta is "füstölt" lesz, szerintem megéri a többlet időt és a mosogatást. Próbáljátok ki, aztán majd eldöntitek...:) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.