r
Nosalty Logó

Szarvaspörkölt Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Szarvaspörkölt Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 402 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1608 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 402 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3012.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1301 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1608 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    66 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított vargányát felöntjük a forró levessel, és kb. 30 percig hagyjuk állni. A húst megmossuk, szárazra törüljük, kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A champignon gombát megtisztítjuk, a kicsiket egészbe hagyjuk, nagyobbakat kettőbe, illetve négybe vágjuk.
  2. A forró olajban a champignon gombát kb. 4 percig sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban adagonként megpirítjuk a húst. A legvégén megpirítjuk a hagymát. A húst a hagymához tesszük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A hagymás-húshoz keverjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, és kb. 1-2 percig sütjük. Felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a vargányát a levessel együtt, amibe ázott és a fűszereket. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig főzzük.
  4. A 90 perc letelte után a pörkölthöz adjuk a pirított champignon gombát, és hozzákavarjuk a vörösáfonyát. Lefedve további 30 percig főzzük. A pörköltöt sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 95848
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálaláskor minden adagra tehetünk egy-egy kanál félkeményre vert tejszínt, amelyhez hozzákevertünk kb. 2 ek vörösáfonyalekvárt. Tálaljuk zsemlegombóccal vagy cseh knédlivel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek