r
Nosalty Logó

Szárított paradicsomos és parmezános cookie

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szárított paradicsomos és parmezános cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 414 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2486 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 374 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9945 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 414 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8357.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    3925 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    59673 micro
  • Lut-zea
    2450 micro
Összesen 2486 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8987 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Morzsoljuk össze a hideg Rama-t a száraz alapanyagokkal, majd gyúrjuk tésztává a tojássárgájával és a tejföllel.
  3. Adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a parmezánt.
  4. Gyúrjunk belőle kicsi golyókat, tegyük tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra, lapítsunk belőlük korongokat.
  5. A tetejét kenjük meg tojásfehérjével, és szórjuk meg szezámmaggal.
  6. Süssük 15-17 percig, vagy amíg világosbarna lesz.
  7. Hagyjuk a lapon 1-2 percig (hogy tovább sülhessen), majd tegyük őket fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2071
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Ajánló

Tartsuk fémdobozban. Kb. 24 darab lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy falat Olaszország! Persze most mindenki valami helyes kis történetet várna tőlem, hogy egy olasz hajóúton hogyan kínált meg ezzel a sütivel egy termetes, de annál kedvesebb matróna, de az igazság ennél egyszerűbb. Édesanyám sütött ilyet először, mégpedig azért, mert valami könnyen és gyorsan elkészíthető finomságon szerette volna kipróbálni a saját maga által aszalt paradicsomot. Ez a recept így került a családba. www.sutigyar.hu

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek