r
Nosalty Logó

Szaftos rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Szaftos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 625 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2502 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 625 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6028.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    3522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2502 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben összekeverjük a tejet a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat.
  2. Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a fűszereket, és az egészet összeforraljuk.
  3. Ha már forr, akkor belereszeljük a sajtot, és addig főzzük tovább, amíg el nem olvad.
  4. A kolbászt felkarikázzuk, és száraz serpenyőben kisütjük belőle a zsírt. Szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
  5. A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.
  6. A burgonyát meghámozzuk, majd megmossuk és legyaluljuk. Fontos, hogy ezután már ne áztassuk, mert így veszít a keményítő tartalmából, és nem fog besűrűsödni a szósz.
  7. Hőálló tálban elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: burgonya, hagyma, kolbász és a tetejére újból burgonya.
  8. Az egészet nyakon öntjük a tejszínes keverékkel, hogy teljesen ellepje.
  9. 125 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük, amíg a teteje el nem kezd barnulni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 793
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 84797
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos rakott krumpliban azt nem szeretem, hogy igen száraz a végeredmény és rengeteg tejföl kell hozzá, hogy tisztességesen csússzon. Ezzel a francia házasítással azonban visszaköszön a klasszikus íz, mégis szaftos a végeredmény. A hosszú sütési időnek hála pedig a krumpli szép lassan átfő, mégis megmarad a ropogós textúrája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek