r
Nosalty Logó

Szabolcsi töltött káposzta Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Szabolcsi töltött káposzta Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposztához

Tálaláshoz

Összesen 831 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposztához

Tálaláshoz

Összesen 4969 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposztához

Tálaláshoz

Összesen 122 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 831 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.4 g

Zsír

  • Összesen
    339.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8583.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1672 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    3143 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2797.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    724 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    1068 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    531 micro
  • β-karotin
    3536 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    1441 micro
Összesen 4969 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1421 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Káposztához

Tálaláshoz

Elkészítés

Káposztához

  1. Egy fazékban vizet forralunk, belerakjuk a káposztákat, és megabáljuk, egyesével leszedjük a szükséges mennyiségű leveleket. A többit vékony csíkokra szeleteljük.
  2. Egy nagy fazékban megdinszteljük az egyik fej finomra vágott hagymát, 5 dkg kockára vágott szalonnával. Ha kész, a tűzről lehúzva pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, rádobjuk a felszeletelt káposztát, és átforgatjuk.
  3. A másik fej hagymát szintén megdinszteljük a zúzott fokhagymával együtt, majd pirospaprikával megszórjuk, és a darált hússal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, rizst (gyors rizs is lehet), a 10 dkg darált szalonnát, sózzuk, borsozzuk, de a sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós.
  4. Az apró leveleket megtöltjük, és a káposzta tetejére rakosgatjuk. A sűrített paradicsomot felhígítjuk annyi vízzel, hogy az jól ellepje majd a káposztát, ésfelöntjük vele. Hozzáadjuk a leveskockát, babérlevelet és a finomra vágott kaprot.
  5. Lefedve lassú tűzőn készre főzzük, mire megfő, elpárolog a leve, de azért egy kicsi maradjon rajta, ne legyen teljesen száraz.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 54432
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szabolcsi töltött káposzta Katharosztól
Katharosz 498 recept

Finom, ízletes egytálétel, mi így szeretjük.

Hozzávalók

Káposztához

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek