r
Nosalty Logó

Szabolcsi almás máktorta Szabiantól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabian96
Szabolcsi almás máktorta Szabiantól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 771 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 164 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 771 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    248.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9601.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    4381 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    949 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    888.4 g
  • Cukor
    690 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1761.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 6171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mákot, a morzsát és a citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Olajozott, lisztezett sütőlemezekre 6db doboslapvastagságú, 22cm átmérőjű tortalapot kenünk. 200 fokos sütőben 12-14 percig sütjük. Sütés után melegen alávágunk. Csak közvetlenül a betöltés előtt szúrjuk ki, mivel a laza szerkezet miatt esetleg kicsit zsugorodhat a lap. Így akár 1-2 nappal előre kisüthetjük a tésztát.
  2. Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojássárgáját. A többi tejet, a cukrot és a kikapart vaníliarúd tartalmát felforraljuk, majd folyamatos keverés közben a hozzáadott keményítős tojássárga keverékkel besűrítjük. Kicsit szilárdabb krémet kapunk az általában használtaknál, mert nem akartunk egyéb kötőanyagot (pl. zselatin, lékötő stb.) felhasználni a torta elkészítéséhez. A kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt. (A jobb és tartósabb állag eléréséhez lehetőleg 35 %-os zsírtartalmú tejszínt ajánlunk.)
  3. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a cukorral, 1citrom levével, fahéjjal vajon megpároljuk, majd kihűtjük.
  4. Összeállítás: az alsó lapra a tejszínes krém negyedét kenjük, erre lapot teszünk és megkenjük az almatöltelék felével. Ismét lap és a tejszínes krém negyede következik. majd újabb lap és a maradék almatöltelék, majd lap, és erre a tejszínes krém negyede. Végül befedjük a maradék lappal. Fél órára hűtőbe tesszük, majd a torta oldalát és tetejét bevonjuk a maradék krémmel.
  5. A torta oldalán az alsó 2,5-3 cm-t darált mákkal panírozzuk. Tetején a közepét kb. 7 cm-es kiszúró segítségével mákkal megszórjuk. A díszítéshez használt almát meghámozzuk, negyedelve kevés cukorral és citromlévelmegdinszteljük. Miután kihűlt, vékony szeletekre vágjuk és belső élét darált mákba mártjuk.Szeletenként krémstuffokkal és a mákos almaszeletekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 84 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7396
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabian96 6 recept

20-án elmentünk Pestre, és a húgom meg akarta kóstolni a tortát, de nagyon sokan voltak, így másnap megsütöttem. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek