r
Nosalty Logó

Sült paradicsomfészek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sült paradicsomfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 838 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    827 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 208 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    3310 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 838 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1748 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomok csumás tetejét levágjuk (úgy 1-1,5 cm vastagon). A belsejüket kikanalazzuk.
  2. Konyhai papírtörlőre borítjuk a kivájt paradicsomokat és hagyjuk lecsepegni (kb. fél órán át).
  3. Sózzuk-borsozzuk a paradicsomok belsejét.
  4. Mindegyikbe ütünk egy tojást.
  5. 1-1 evőkanálnyitejszínt kanalazunk rá.
  6. Parmezánnal meghintjük a tetejüket.
  7. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük- épp annyira, hogy a tojás megszilárduljon.
  8. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21210
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 24.

Ajánló

Puha belsejű, ropogós héjú fehérkenyérrel tunkoljuk a paradicsomok belsejéből kifolyó finomságokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konyhámban továbbra is a szuperegyszerűség jegyében telnek a napok. Élvezem, hogy pillanatok alatt, a legkisebb erőfeszítés nélkül, finom vacsorát varázsolok az asztalra- majd minden nap. Ismét segítségemre volt ebben, az emlúlt két hétben gyakran emlegetett, tapasos könyv. És még nincs vége a receptáradatnak...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek