r
Nosalty Logó

Sült manióka

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Sült manióka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sült maniókához

A házi majonézhez

Összesen 532 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sült maniókához

A házi majonézhez

Összesen 2126 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sült maniókához

A házi majonézhez

Összesen 298 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 532 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 2126 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A sült maniókához

A házi majonézhez

Elkészítés

A sült maniókához

  1. Jó pengéjű pucolóval hámozzuk meg a maniókát, csapjuk le a két végét, felezzük és vágjuk 2-3 nagyobb darabba.
  2. Főzzük meg úgy fél óra alatt sós vízben. Vágjuk hosszában félbe, negyedbe és a közepén húzódó száraz, fás részt húzzuk ki belőle.
  3. Utána kevés napraforgóolajon pirítsuk át minden oldalán pár perc alatt, de ne tovább, mert megkeményedik!

A házi majonézhez

  1. A tojássárgákat pár perc alatt összeturmixoljuk a folyamatosan hozzácsepegtetett olajjal, fűszerekkel, mustárral és szardellapasztával.
  2. Ezzel tálaljuk a maniókát, frissen, melegen. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1067
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 19.

Ajánló

Sült húsok és halak, szaftos húsok és zöldségételek mellé, vagy így magában egy jó adag házi majonézzel érdemes fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában lehet kapni egy-két helyen maniókát. Külföldön ettem már, de itthon még nem készítettem, ezért érdekelt, hogyan kell elkészíteni. Ez a legegyszerűbb módja. Sült hal vagy szaftos hús mellé nagyszerű köret.

Hozzávalók

A sült maniókához

A házi majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!