r
Nosalty Logó

Sült lazac borsmártással és burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
fagyufa
Sült lazac borsmártással és burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1057 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    871 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1057 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3697.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    1742 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 2111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, vajjal, tejjel és 1 ek medvehagymapürével lágy állagúvá keverjük.
  2. A zöldbors egy részét összetörjük, a másik felét egészben hagyjuk, egy edényben vajat hevítünk, és beletesszük a borsot, amikor elkezd pattogni, felöntjük az alaplével, beletesszük a mustárt és a worcestershire-szószt, és felére besűrítjük. Felöntjük a tejszínnel, és habverővel kevergetve hozzáadagoljuk a keményítőt, akkor jó, amikor lágyan folyós.
  3. Lazacot megmossuk, szálkátlanítjuk, és a bőrről a pikkelyeket eltávolítjuk.
  4. Egy teflon edényben olívaolajat hevítünk, a lazacról leitatjuk a vizet, és bőrös felével a teflonba rakjuk, kézzel jól lenyomkodjuk, hogy egyenletesen süljön meg a bőre, ezzel egy időben a tüzet legalább felére mérsékeljük, és így sütjük 3-4 percig, majd óvatosan megfordítjuk, szintén 3-4 percig, nem kell tovább, mert nagyon kiszáradhat.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12085
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült lazac borsmártással és burgonyapürével
fagyufa 13 recept

Imádom a medvehagymát, mindig gond volt a tavaszi medvehagyma mérgezésem, annyit ettem belőle mindig, hogy a fülemen is medvehagyma folyt. Ekkor kaptam egy praktikus ötletet, sóval turmixoljam le, és fagyasszam, azóta a fagyasztóbol az év bármely időszakában tudom használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek