r
Nosalty Logó

Sült csirkemáj zöldfűszerekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Sült csirkemáj zöldfűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 325 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1303 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1103 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6169 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 325 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3500.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    2232 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24726 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    124 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4413 micro
  • Kolin:
    1481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24675 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1303 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3096 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a mosott, lecsöpögtetett májat.
  2. Ízesítjük, mindegyik fűszerből egy mokkáskanálnyit teszünk rá, kivétel a rozmaringból, mert az intenzív. Sózni nem szabad, csak ha megsült (különben kemény lesz)!
  3. Fedő alatt pirítjuk kb. 30 percig. Ha levettük a tűzről, sózzuk ízlés szeint!
  4. Köretet készítsünk mellé vagy csak jó friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 14409
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Ajánló

Egy pohár hidegre hűtött, félédes vörösbor kitűnő választás utána!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A főzés elengedhetetlen része a fűszerezés, amelyhez zöldfűszereket is használunk. A zöldfűszerek azonban nem csupán ízesítésre használhatók. Régóta ismeretes kedvező hatásuk az egészségre és a jó közérzetre is. Zöldségesnél, élelmiszerboltokban könnyen beszerezhetjük a leggyakoribb zöldfűszer fajtákat, szárított, de akár friss vagy már apróra vágott és mélyhűtött változatban.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Hmmm :-)) Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?