r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb krumlipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Misi apa
Sült csirkecomb krumlipürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Összesen 1089 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Összesen 4357 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Összesen 96 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5977 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    4930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1089 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    274 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23908.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    19720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2069.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1817 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 4357 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk (tokok, pihék stb), alaposan átöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk.
  2. A comboknál az inakat elvágjuk a porcoknál (ezt csak azért, mert így sütés után gusztusosabb).
  3. A fűszereket összekeverjük egy tálba, és a combokat alaposan bedörzsöljük vele.
  4. Előveszünk egy méretes tepsit és belefektetjük a combokat, a tetejére rárakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, cikkre vágott paradicsomot, és szintén cikkekre vágott paprikát, továbbá a fokhagymagerezdeket héjastól.
  5. Ezt követően 4-5 ek kacsazsírt rakunk a tetejére, és elmorzsolunk rajta egy húsleveskockát.
  6. Lefedjük alufóliával jó szorosan, és 250 fokra felmelegített sütőben 45 percig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.
  7. Amikor a hús már puha, levesszük róla a fóliát és visszatesszük a sütőbe 220 fokra, kb 35 percre, de legalább addig, míg szép piros nem lesz és vissza nem sült a zsírjára.
  8. Félúton szedjük le róla a paprikát, vöröshagymát, paradicsomot, mert csak meg fog égni.
  9. Időnként locsolgassuk a szaftjával.
  10. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd alaposan átmossuk, beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a sót, és puhára főzzük.
  11. Leöntjük róla a vizet és gyorsan hozzákockázzuk a vajat, majd gépi habverővel áttörjük, és jól összekeverjük csomómentesre (ha elég puha a krumpli, akkor megy a géppel). A tejet megmelegítjük és apránként hozzákeverjük (aki hígabban szereti, több tejet is önthet hozzá).
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5993
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

Ez egy régi családi recept, nagyon szeretjük, mert viszonylag gyorsan elkészíthető és laktató, de nem utolsó sorban nagyon finom!

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!