r
Nosalty Logó

Sült alma aszalt tőzegáfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsus
Sült alma aszalt tőzegáfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
  • 0% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 753 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 190 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 753 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elnegyedeljük az almákat, kimagozzuk, és a negyedeket vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük az almát egy közepes tálba, és hozzákeverjük az áfonyát, a juharszirupot, cukrot és a fahéjat.
  2. Sütőpapírból levágunk 4 db 30 cm-es darabot, kiterítünk egy papírt, a közepére helyezzük a keverékünk 1/4-ét és a vaj negyedét. A papír hosszabb oldalait felhajtjuk, összefogjuk, kétszer-háromszor hajtunk rajta egy-két centimétert. A másik két oldalt megcsavarjuk. A lényeg, hogy úgy bezárjuk a sütőpapírt, hogy ne folyjon ki semmi. Így járunk el a maradék gyümölccsel is.
  3. Sütőben 190 fokon 10 percig sütjük. Fagyival melegen tálaljuk, de egymagában is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1365
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Ez egy téli-nyári recept. Jó időben a grillen szoktuk elkészíteni, pontosan ugyanígy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek