r
Nosalty Logó

Stíriai metélt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Stíriai metélt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 945 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3776 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 235 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 945 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7957.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    2202 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1512 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 3776 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót krumplinyomóval áttörjük.
  2. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, a citrom héját lereszeljük.
  3. A túrót a liszttel, 1 egész tojással és 1 tojássárgájával, 1 mk sóval, 1 ek porcukorral, valamint 1 ek tejföllel összegyúrjuk.
  4. 6 dkg vajat 3 tojás sárgájával és a maradék porcukorral kikeverünk, hozzáadjuk a citromhéjat, a mazsolát, valamint a tejfölt, amivel jól elkeverjük.
  5. A túróval gyúrt tésztát alaposan belisztezett deszkán kb 0.5 cm vastagra nyújtjuk és 1cm széles 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  6. Bő forró, enyhén sós vízben kifőzzük (kb 6 perc).
  7. Míg a tészta fő, a tojások fehérjéből kemény habot verünk, amit elvegyítünk a tojássárgás keverékkel.
  8. A maradék 4 dkg vajjal kikenünk egy tűzálló tálat és beszórjuk a zsemelmorzsával.
  9. A kifőtt metéltet leszűrjük, lazán elkeverjük a tojásos masszával és belesimítjuk a sütőedénybe.
  10. Előmelegített, forró sütőben 200 C°-on addig sütjük, míg a teteje szép piros lesz. Kb 30-35 perc alatt megsül.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1122
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 196944
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magyar konyhában a tehéntúró felhasználása nagyon sokrétű. Édes és sós főételekhez, süteményekhez is kedvelt alapanyag. A stíriai metélt egyik a sok édes változat közül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek