r
Nosalty Logó

Stenciles cipó Tormától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Stenciles cipó Tormától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
vadkovászos
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 351 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3189 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 2102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket egy nagyobb tálban összekeverjük a köménnyel és a sóval, majd hozzáadjuk a langyos vízzel elkevert aktív vadkovásztés az olajat. Épphogy összevegyítjük, nem dagasztjuk! Kissé ragacsos, közepesen lágy masszát kell kevernünk.
  2. 12 órát letakarva a konyhapulton pihentetjük.
  3. Ezután olajozott felületen olajos ujjakkal, ujjnyi vastag téglalap alakúra lapogatjuk, és hajtogatjuk, mint a pogácsát.Ahajtogatás vége alul legyen a következő 15 perces pihenő alatt (az olajos kelesztőtálat ráborítjuk).
  4. Ezutánmegformázzuk a veknit, és sütőpapírral bélelt sütőlapon1-1,5 órát újból kelesztjük.
  5. Sütés előtt lepermetezzük vízzel, majd a stencilt épphogy hozzáérintvea cipó tetejéhez,ráhintünk cukrozatlan kakaóport vagy finomlisztet (itt mindkettőt kipróbáltam). Az segít, ha a stencil keményebb papírból vagy műanyagból van, és van egy kis"füle"is, ahol 2 ujjal tartjuk. (A kakaóport kis lyukúszűrőbe tettem, úgy szórtam, oldalról kicsit ütögetve, a lisztet pedig kis lyukú porcukor szóróból.) Ne szórjunk túl sokat, ne legyen 1 mm-nél vastagabb a szórás!
  6. A cipót körben ollóval becsipkedjük, hogy sütéskor ott nyíljon, ne zavarja a mintát a puffadókenyér!
  7. Előmelegített, közepesen forró/190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Kellemes kísérletezést kívánok mindenkinek; esztétikus,kreatív eredményekkel!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1041
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérdíszítés stencillel. Nem lett rossz az első kísérlet, de van mit gyakorolni! A díszítőmintát cukrozatlan kakaóporral vagy liszttel szórjuk meg, ami sütéskor ráég a kenyér tetejére (kipróbáltam; lesöpréskor sem tűnik el a minta).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek