r
Nosalty Logó

Steak saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Auringonkukka
Steak saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús pácolásához

A salátához

Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús pácolásához

A salátához

Összesen 1192 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús pácolásához

A salátához

Összesen 123 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1282 micro
  • β-karotin
    3264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5129 micro
  • β-karotin
    13056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4376 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 1192 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A hús pácolásához

A salátához

Elkészítés

A hús pácolásához

  1. A két 150 grammos hússzeletet már előzőeste bepácoljuk sóval, borssal, steak- vagy grillfűszerrel, fokhagyma granulátummal és olívaolajjal.
  2. Másnap a húsokat kivesszük a hűtőből, és fél óráig állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
  3. Grillserpenyőben magasabb hőfokon mindkét oldalát médiumra sütjük.
  4. Közben a salátát ízlésesen összevágjuk, a paradicsomokat félbe, a hagymát és az olajbogyót karikákra, a répát pedig gyufaszál vastagságúra.
  5. Egy gerezd fokhagymát összetörünk, és összekeverjük a worcestershire-szósszal, vörösborecettel és olívaolajjal, melyet a salátára öntünk. (Ha valamit keveslünk, még utánaízesíthetünk.)
  6. A steak szeleteket vágódeszkán vékony szeletekre vágjuk. (Akkor lett jó az eredmény, ha a hús belseje enyhén vörös, de nem véres.) A szeleteket a saláta tetejére halmozzuk, majd azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12201
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Steak saláta
Auringonkukka 61 recept

Diétában vagyok, és mostanában kísérletezek az izgalmasabb fogyókúrás menükkel, mert a megszokott saláták már elég unalmasak. Ezt a receptet egy amerikai receptoldalon találtam. 

Hozzávalók

A hús pácolásához

A salátához

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek