r
Nosalty Logó

Spenótos-mascarponés farfalle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéjas Kávé
Spenótos-mascarponés farfalle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2574 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5501 micro
Összesen 644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    880 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    966 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22003 micro
Összesen 2574 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2134 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, figyeljünk, hogy közepesre főzzük!
  2. Közben egy edénybe locsoljunk olívaolajat, tegyük bele a vajat és a fokhagymát, amit vágjuk apróra, vagy préselhetjük is. Időközben szerecsendióval szórjuk meg. Amikor a vaj elolvadt, tegyük bele a (kiolvadt) spenótot. Pár percig kevergetés mellett pirítsuk, míg a spenót meg nem fonnyad, szép sötétzöld színe lesz. Egy kevés tészta lével locsoljuk meg, majd tegyük bele a mascarponét és a tejszínt. Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Mi nagyon szeretjük a szerecsendiót, így én még abból is tettem bele...) Most tudjuk véglegesre fűszerezni, kinek hogy ízlik majd. :-)
  3. A tésztát, ahogy mondtam, félkeményre főzzük. Vegyünk elő egy hőálló tálat, és kezdjük el rétegezni.
  4. Egy réteg tészta, rá egy adag spenót, megint tészta, megint spenót... Amíg el nem fogy. Spenót legyen a teteje. Erre reszeljünk egy jó adag sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőbe téve addig süssük, míg a sajt szépen megpirul.
  5. Az elkészült tésztát kevés tejszínnel meglocsolva tálaljuk!
  6. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24125
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fahéjas Kávé 20 recept

Pénteken már akörül forgott az agyam, hogy mit készítsek hétvégén. Gondolkodtam, de annyi minden jutott az eszembe, és nem tudtam dönteni. De aztán este sikerült. Csináljunk valami olasz ételt. Tészta van otthon, múltkor vettem spenótot, hogy készítek kis kosárkákat előételnek, de az valami miatt elmaradt, így adott volt, hogy azzal "töltöm" a tésztát. Tímeával mikor Toscanában voltunk, ott ettünk hasonló finomságot, de most is kicsit továbbgondoltam, jó szokásom szerint. :-) Remélem elkészítitek, megkóstoljátok. Tegnap szerettem volna már megírni ezt a bejegyzést, de ne haragudjatok, nem volt időm... Végre nem dolgoztam, és kisfiammal (aki 2 hónapos) foglalkoztam rengeteget. Meg is hálálta, rengeteget nevetett.:-) Nézzük, hogyan is készül ez a fantasztikum.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek