r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
emóció
Spenótos-fetás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 689 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5509 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1553 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3369 micro
Összesen 689 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    333.7 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11618 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    7244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    1061 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    937 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12422 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26955 micro
Összesen 5509 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és a cukrot hozzákeverve felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben a lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, összekeverjük a sóval. Elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral, majd egy gödröt készítünk a közepébe, amibe belerakjuk a tojást, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt.
  3. Félkemény tésztát gyúrunk belőle, és 1 órán át letakarva pihentetjük.
  4. Eközben elkészítjük a tölteléket: a kiolvasztott spenótleveleket összekeverjük a zúzott fokhagymával és a szétmorzsolt fetával.
  5. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, és összetekerjük, mint a bejglit. Nyújtófával lelapítjuk, majd összehajtogatjuk. (Egyik végét a közepéig behajtjuk, a másik végét erre ráhajtjuk.) Fóliával betekerve hűtőben pihentetjük 1-1,5 órát.
  6. Pihentetés után kinyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd 30 perc pihentetés után előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1633
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-fetás pogácsa
emóció 14 recept

Eredetileg kolbászos pogácsaként használtam ezt a jól bevált receptet, ám ezúttal kedvet kaptam a kísérletezéshez. Volt a mélyhűtőmben egy fél zacskó leveles spenót /nem pürésítve/, gondoltam, feta sajttal összekeverve kiváló töltelék lesz a pogácsámba. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek