r
Nosalty Logó

Sós, szerecsendiós, zöld, fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Sós, szerecsendiós, zöld, fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4580 micro
Összesen 660 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    1920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    8625 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18321 micro
Összesen 2639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a spenótot, leforrázzuk, majd a fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, felengedjük tejjel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, belerakjuk a spenótot, és botmixerrel pürésítjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  3. A felfuttatott élesztőhöz szitáljuk a lisztet, belerakjuk a tojások sárgáját, a sót, elkezdjük összeállítani a tésztát.
  4. Amikor összeállt a tészta, akkor apránként beledolgozzuk az olajos margarint, végezetül apránként a spenótot is beledolgozzuk. Olajos kézzel átsimítjuk, megszórjuk liszttel a tetejét, letakarjuk konyharuhával, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  5. Ha megkelt, akkor lazán átgyúrjuk, három cipót formázunk, pihentetjük.
  6. Majd kisodorjuk és három ágú fonással összefonjuk. Egy kalácssütő formát kikenünk olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral, belerakjuk a fonott kalácsot.
  7. A tetejét lekenjük felvert tojással, újra kelesztetjük 25 percig.
  8. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 25-30 perc alatt megsütjük. Langyosra hagyjuk hűlni, mert így könnyebb felszeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 64
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós, szerecsendiós, zöld, fonott kalács
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek