r
Nosalty Logó

Sós perec 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
Sós perec 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1940 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 7761 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 435 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1940 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    451.3 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11193.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    8698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 7761 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 435 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A liszttet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem lágyra). Akkor jó a tészta, ha a kezünk szépen letisztul.
  3. A tepsiket kicsit kizsírozzuk, ennyi kelés elég is, neki foghatunk a formázásnak.
  4. Előbb egy 20-30 dekás darabot levágunk a tésztából, 3 cm-es hengert sodrunk belőle, amit 1 cm-re darabolunk. Vékonyra sodorjuk, kb. 20 cm -re, és megformázzuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük. Végül halvány pirosra sütjük.
  5. A sót és a lisztet a vízzel tejföl sűrűre keverjük.
  6. Kivesszük a sütőből a tepsit, és kenőtollal kenünk a perecekre a sós-lisztből.
  7. Visszatesszük 1-2 percre, hogy a só megszikkadjon rajta.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 23383
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós perec 3.
Hoprik ferencné 55 recept

Ez a recept még a nagymamámtól való. Igaz 1980-ban, amikor férjhez mentem, rántottán és teán kívül mást nem tudtam főzni, de hamar belejöttem. Elejében haza szaladtam anyuhoz vagy mamához, amíg élt, megkérdezni a dolgokat, majd később már volt telefonja mindenkinek, és könnyebb lett a sorsom. Most ott tartuk, hogy van, amit anyu kérdez tőlem, pedig ő elvégzett egy szakácsiskolát,  és sokáig dolgozott is mint szakács.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek