r
Nosalty Logó

Sós-csokis tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réthly Dávid
Sós-csokis tart
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 499 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 3989 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 459 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 499 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    297.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 3989 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 459 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A maceszlapokat apró darabokra törjük, majd ledaráljuk, és egy nagy tálba szórjuk. A pekándiót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk és a tálba öntjük. Jöhet a cukor, a só, egy nagy keverés, majd a puha vaj.
  2. Néhány mozdulattal összegyúrjuk, és egy 20 cm átmérőjű tart (pite) formába nyomkodjuk. 180 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt elősütjük. Ha a sütés közben deformálódna a morzsás alap, egy pohár aljával nyomkodjuk le, és hagyjuk kihűlni.
  3. Jöhet a töltelék! Egy lábasba öntjük az apró darabokra tördelt csokit, és hozzáöntjük a habtejszínt. Alacsony lángon, gyakori kavargatás mellett felolvasztjuk a csokit. Jöhet az edénybe a felvert tojás és a vaníliaaroma, majd további 2-3 perc kavargatás után, egy sima, ragacsos, csokis krémet készítünk.
  4. Ha kihűlt az alap, ráhalmozzuk a csokis krémet, egy kanállal körkörös mozdulatokkal elsimítjuk, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve megszórjuk egy kevés sóval, hűtőben lehűtjük, és már fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7162
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 22.

Receptkategóriák

Sós-csokis tart
Réthly Dávid 32 recept

Egy igazán különleges, könnyen elkészíthető tart, rengeteg csokival, pekándióval, keksz helyett macesszal és egy csipet sóval! Mindenki imádni fogja!

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek