r
Nosalty Logó

Sörét-tarhonya Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicikó
Sörét-tarhonya Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 605 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2421 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 605 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1185 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2421 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fedővel rendelkező edényben megforrósítjuk az olajat.
  2. Beleöntjük a tarhonyát, és állandóan kevergetve pirítjuk, míg szép melírozott színű nem lesz (de vigyázzunk, mert könnyen megbarnul,megég!).
  3. Lehúzzuk a hőforrásról, és hozzáadjuka víz kb. 3/4 részét,megsózzuk, elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, sűrűn kavargatva kb. 20 perc alatt, időnként hozzáöntögetve a maradék vizet is, puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, 1-2 ek olajjal tovább lazíthatjuk.
  5. Most már nem fedjük le, azonbanidőnkéntugyanújból megkeverve szépenbékén hagyjuk, ezzeladunk neki még pár percet, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Ekkorra szép "pergős" tarhonyánk lesz.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 89097
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sörét-tarhonya Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Sokáig nem tudtam, hogyan kell ezt a rém egyszerű, de annál finomabb tésztaköretet készíteni. Többször próbálkoztam vele, de hol ez, hol az nem sikerült. Volt mindenféle tarhonya a kísérletek sorában, házi 8 tojásostól kezdve a gyári legegyszerűbbig. Ennyi vízzel, annyi vízzel, az olaj mennyiségét is változtattam, de sosem akart sikerülni. Az is megtörtént, hogy egyszerűen odaégett, mert ez amolyan " Állj résen, légy készen! "  kis cserkész mondással élve, elkészítésű étel. Ne jusson eszünkbe ebben a röpke fél órában, míg készül, a konyhát elhagyni, másba nagyon belekezdeni, mert szinte mindig kavargatni kell, vele kell foglalkozni! Aztán egy-két éve valahogyan véletlenül mégis sikerült, nem akartam hinni a szememnek, hogy olyan lett, amilyennek lennie kell. Pergős, szépen " melírozott "  :-)) , hát nem olyan? Most végül leírtam, mert lehet, hogy esetleg másnak sem ment elsőre...? :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek