r
Nosalty Logó

Sonkás-reszelt krumplis penne tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sonkás-reszelt krumplis penne tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 724 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 2894 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 86 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2261.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 724 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9044.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1804 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2188 mg
  • Nátrium
    4303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    916 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    8938 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3180 micro
Összesen 2894 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. A pulykahúst felkockázzuk és odatesszük, mintha pörköltet készítenék, a hagymát kockára vágjuk, megdinszteljük, pirospaprikát, fokhagymát (nem részletezem, mert mindenki saját szokása szerint készíti).
  2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és azt is beletesszük.
  3. Majd a tv paprikát, babérlevelet, mustárt, borsot, majorannát is belerakjuk és ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A sárgarépát és a krumplit apróra lereszeljük, de még csak a répát tesszük bele, a sóval óvatosan kell bánni, ha nyers a sonkánk.
  5. Amikor minden összefőtt (az jó fél óra), akkor belerakjuk a reszelt krumplit és néhány perc után (kb 5 perc) a tejfölt is hőkiegyenlítéssel.
  6. Közben kifőzzük a penne tésztát, lehűtjük, lecsöpögtetjük.
  7. A reszelt krumpli hamar megfő, jó szaftos alapot kapunk.
  8. Az egészet levesszük a tűzről és összekeverjük a kifőtt tésztával, a kockára vágott paradicsommal, és a csokor nem túl apróra vágott petrezselyemmel, fontos, hogy ne legyen már forró az étel, mert a petrezselyem illata, íze csak így marad meg :).
  9. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
  10. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3725
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Munkából jöttem haza, tudtam, hogy valamit főznöm kell, de nem volt semmi elképzelésem. A penne tészta volt a kiindulópont. Mikor odatettem a pulykahúst pörköltnek, olyan kevésnek tűnt, gondoltam feturbózom egy kicsit, így raktam bele sonkát, meg mindenféle fűszert, aztán gondoltam egyet, tettem bele egy kicsi mustárt is, de ha már mustár van benne, miért ne lehetne répa is, hát azt is tettem bele. Mikor kifőtt a sonka íze, sós lett az étel, így még öntöttem bele vizet és reszeltem bele krumplit, először nagyon hígnak tűnt, de a reszelt krumpli nagyon jól besűrítette. Nagyon finom lett, másnap még jobban kijöttek az ízek. Ez a tegnap esti storym, gondoltam megosztom veletek!

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek