r
Nosalty Logó

Sonkás-padlizsános pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Sonkás-padlizsános pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1080 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2161 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1080 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    2655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 2161 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    976 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához egy edénybe beleöntünk 1,5 dl meleg vizet. Hozzátesszük az 1,5 ek olívaolajat, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk pár perc alatt.
  2. Közben egy tálba tesszük a lisztet, a sót, az oregánót, és a bazsalikomot. Összekeverjük és a közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt.
  3. Villával kezdjük összedolgozni, majd kézzel folytatjuk. Kb 5 perc dagasztás után egy nagyon jó, könnyen kezelhető, finom tésztát kapunk. A tészta nem ragad a kezünkre, és a tál is szinte tiszta. Ekkor a tálat kikenjük 1 ek olívaolajjal. Beletesszük a tésztát, és a tetejét is alaposan bekenjük 1 ek olívaolajjal. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Ha letelt a kelesztési idő, és duplájára nőtt a tészta, akkor újra átgyúrjuk. (Ha nem azonnal használjuk fel, akkor tegyük vissza a tésztát a tálba, és a tetejét kenjük le 1 ek olívaolajjal. Letakarva 2-3 napig a hűtőben eltartható.) Ha két kisebb pizzát akarunk, akkor vágjuk ketté a tésztát, formázzuk labdává, takarjuk le, és kelesszük még langyos helyen 15-20 percet.
  5. Ezután nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát. (Ha egy pizzát készítünk akkor kb 36 cm-es lesz belőle.)
  6. A feltéthez a padlizsán két végét vágjuk le, mossuk meg, és szeleteljük fel. (Ha a magok sötétebbek, akkor szeletenként sózzuk be, és állítva hagyjuk, hogy a keserű leve kicsepegjen. Ez kb 1óra.) A padlizsánt olívaolajon süssük meg, minden újabb adag előtt 1 ek olívaolajat tegyünk a serpenyőbe.
  7. A sűrített paradicsomot, a pizzakrémet, a cukrot, az oregánót, a bazsalikomot keverjük össze. A sonkát vágjuk szeletekre, a mozzarellát reszeljük le.
  8. A tésztára kenjük rá egyenletesen a paradicsomos krémet, de a szélétől 0,5-1 cm-t hagyjunk el. Erre tegyük a sonka szeleteket, és a padlizsánkarikákat. Szórjuk meg a mozzarella sajttal.
  9. A sütőt melegítsük elő a legnagyobb fokozaton. (Nekem ez 280 fok.) Ha jó forró a sütő, akkor tegyük be a pizzát, és kb 12-14 perc alatt süssük meg. Azért kb 10 perc után már figyeljünk oda, hogy ne égjen meg. (Mi azt szeretjük, ha a sajt aranybarnára sül, így én 14 percig sütöttem.)
  10. Forrón tálaljuk a vékonytésztás, nagyon finom pizzát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 29 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3884
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-padlizsános pizza
Gonoszka1 428 recept

Szeretjük a pizzát, és  rendszeresen szoktam sütni, csak a feltéten szoktam változtatni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ugyanolyan feltéttel nem sütök pizzát máskor is, de szeretek variálni vele. Mindenkinek nagyon szokott ízleni a pizzám, mondhatni, hogy oda vannak érte. A múltkor, amikor készítettem spenótos-tonhalas pizzát, a Húgom azt mondta, hogy ha marad belőle azt viszi, mert annyira finom.  Én általában dupla adagot szoktam készíteni a pizzatésztából, azaz két kb 36 cm-est, bár igaz a kerek forma még mindig kifog rajtam. Pedig nem csak kézzel húzom, hanem nyújtófával is rásegítek. De hát sajnos nem vagyok olasz pizzakészítő. A sütésnél azért írtam 29 percet, mert a padlizsán megsütése kb 15 perc volt. Persze a feltéteket a kelesztés ideje alatt szoktam elkészíteni, így az az idő nem pluszként jelenik meg.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek