r
Nosalty Logó

Sonkás keltekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sonkás keltekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 602 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2405 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 602 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5551.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    3002 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    564 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    754 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5048 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1369 micro
Összesen 2405 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát laskára (hosszú csíkokra)vágjuk, majd a vajon köménymaggal megpároljuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe teregetjük.
  3. A tejfölt a tojással, liszttel, reszelt sajttal és a sóval elkeverve a kelre borítjuk.
  4. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  5. A sütőből kivéve ráteregetjük a sonkát és felgöngyöljük úgy, hogy a sütőpapírt tekerés közben lehúzzuk a sült kelről annyira, hogy a tekercs belsejében ne maradjon, csak a külső felületen.
  6. Deszkára emelve kihűtjük, hidegen szeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 697
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 69597
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 27.

Ajánló

A sonka helyett maradék sülthús vékonyra szeletelve - még jobb!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sonkás keltekercs
Harmathy Ildikó 313 recept

Sokkal finomabb, mint gondolnád! Még a kelkáposzta rajongók is meglepődnek, a nem annyira rajongók pedig felfedezhetik a kelkáposzta kellemes ízét.

Hozzászólások (39)

Törölt felhasználó

ez a keltekercs annyira finom, hogy hetente készítem. Angliában viszont híre ment és jönnek, hogy csináljuk meg közösen, hogy megtanulják ök is.Ugyanis Angliában tarózkodom most pár hónapig. Szeretem ezt portált, nagyon sok finomság taláható itt - ki is használom. Üdvözlettel Judit

Harmathy Ildikó

Kedves T?led, Judit, hogy idegenben is népszer?sítesz minket. Köszönjük a dicséretet az egész stáb nevében: Ildikó

Törölt felhasználó

Finom nagyon, csak nem jól tekertem össze, mert nagyon meleg volt. Ett?l függetlenül sült hus mellé adtam köretnek a megszokott helyett. Köszi a receptet.

zsókuci

Elkészítettem, nem lett ilyen szabályos mint a képen, de nem esett szét, csak egy kicsit elszámoltam a hozzávalók arányát, mert a kelkáposzta több volt. Nagyon ízlett mindenkinek, nem tudtam szépen szeletelni, de ráfogtam, hogy meleg , és igaz, mert ma már nem esik szét. Köszönöm, máskor is el fogom készíteni, és odafigyelek a mennyiségre.

Toth Andrea

En is koszonom a receptet. Nalam fennt volt az unnepi asztalon es mindenkinek nagyon izlett.

Harmathy Ildikó

Örülök a sikereknek: Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó, én már ki sem nyomtatom a Te finom, ínycsiklandó receptjeid, mert szinte soha sem említed meg, hogy hány fokon, milyen sütési móddal, de legf?képpen, mennyi ideig sütsz valamit?? Nekem drága az a minimális id?m a kísérletezéshez, a kudarcokhoz. Tényleg olyan nagy kérés volna, hogy egyszer szánd már rá az id?t, ülj le a beküldött, és igen szimpatikus finomságaid leírásai elé, és pótold eme fontos hiányosságokat? Nagyon hálás volnék érte, mert tényleg szívesen kipróbáltam volna pl. ezt is, de így tuti nem fogom. :-(( Köszönöm!!!

Törölt felhasználó

Kedves Zit! Bocs Ildikó, hogy közbeszólok, de úgy hallottam, hogy gázsüt?d van, ezért nem tudod, hogy az elektromoshoz milyen h?fok kell. Adok itt egy kis segítséget, mivel régebben volt gázsüt?nk, most légkeveréses van, ezért a következ?ket tapasztaltam: forró süt? - gáznál az az elektromosnál 200°C fok, légkeverésesnél 180°C fokot jelenti, közepes láng gáznál, ami a sütemények jó nagy részének kell, valamint az átlagos sülthúsoknak is, az az elektromosban 180°C fok, légkeveréses 160°C fok, az alacsony h?fok, az elektromosban 140-150°C fok, légkeverésesben automatikusan mínusz 20°C fok, tehát 120-130°C fok lesz az eredmény. Ez alatt már csak a szárítás van, az 50-80°C fok környéke. Az id?t meg majd Ildikóra bízom! Bocsánat még egyszer, de remélem ez segíthet! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Mrs Smith, nagyon köszönöm a segítséget. Így már neki merek állni! :-) Igazán sajnáltam volna, ha ki kell hagynom, mert Ildikó itt az egyik legjobb szakács, az ? ételei egyszer?en fantasztikusak. Köszönöm még egyszer!!

Törölt felhasználó

Ezért segítettem!:) Én is bírom a receptjeit! :) Szívesen: Mrs Smith

Harmathy Ildikó

Köszi Mrs Smith, és mindkett?töknek a kedvességet!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó. Még csak most találtam rá az oldaladra de nagyon tetszik. Majd Én is küldök receptet ha elfogadód.Köszi Jutka

Ilikefitt

Kedves Ildikó! Nagyon szépen köszönöm a receptet a Húsvéti menüben szerepelt idén és mindenkinek nagyon de nagyon ízlett!!

mamuka

Elkészítettem én is ezt a finomságot,de kissé módosítottam rajta. Leírom,hátha másnak is tetszik ez a változat. Annyit módosítottam,hogy a kelkáposztára só heylett ételízesít?t tettem,és megszórtam fokhagymaporral. A süt?papírra el?ször a tojásos masszát öntöttem,és utána terítettem szét rajta a kelkáposztát. Amikor megsült,hagytam langyosra kih?lni,rákentem egy töml?s tejszínes sajtot /de lehet reszelt sajttal is meghinteni/,utána tettem rá a sonkát,és úgy tekertem fel. Valóban nagyon finom és kiadós vendégváró,vagy vacsorára is adható egy finom teával.

Törölt felhasználó

Pusztán az egyszer?ség kedvéért: nem lehetne ezt a keltekercset vajon ?zgerincben elkészíteni...? (Itt állok fél kiló felszeletelt kínai kellel és nekem ez a megoldás szimpatikusabb lenne, mint hogy "mi-legyen-el?bb", a kel vagy a tejfölös massza... :D -- gondoltam összekeverem ?ket és nyomás az ?zgerincbe!) Véleményetek (különösen Ildikóé)? (Gondoltam belekockázom a kissé el?pirított sonkát...) Üdv.:Mirza

Harmathy Ildikó

Hajrá Mirza! Csináld, ahogy jónak érzed, semmi nem szól az ?zgerinc ellen! Majd mond, mi lett! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Megcsináltam a tekercset és mindenkinek nagyon izlett: aki kitatálta ezt a formját a kelkáposztának annak gratulálok! Batta Györgyné

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.