r
Nosalty Logó

Sonkás-hagymás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-hagymás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3429 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 571 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6590.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    4211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4318 micro
Összesen 3429 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe.
  2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
  3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is.
  4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 541
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 68528
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 18.

Ajánló

Egy-két pohár Cserszegi fűszeres jól csúszik rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó vendégváró, hidegen is, melegen is fogyasztható. A tészta egy részét én meg szoktam szórni olajbogyóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek