r
Nosalty Logó

Slambuc Nagyitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Slambuc Nagyitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 669 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 669 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    2687 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2100 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 4010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben némi olajon zsírjára fonnyasztjuk (lehetőleg zsírosabb szalonnát próbáljunk beszerezni).
  2. Ha ezzel megvagyunk, halásszuk ki a szalonnát, és akkor mehet bele a lebbencs tészta, ha túl nagy lenne, törjük ketté. (Vigyázzunk, próbáljunk ne sok apró törmeléket ezzel produkálni, mert az könnyen oda fog égni.) Mindig annyi tésztát rakjunk bele, hogy meg tudjon mindegyik pirulni, és könnyen át tudjuk fordítani. Akkor jó, ha elveszítette már fehér színét, és barnásat kapunk. Kiszedjük, és rakhatjuk bele a köv. adagot is. Ha felszívta volna a zsírt/olajat, pótoljuk.
  3. A serpenyőben megmaradt olajon a tarhonyát megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Levesszük a tűzről, és ízlés szerint 2-3 ek paprikát feloldunk benne (mondjuk én beleraknék egy 4-et is. :) ) Ha szükséges, öntsük fel kis vízzel, és öntsük egy nagy fazékba.
  4. A krumplit meghámozzuk, max 1,5 cm-es darabokra szeljük, a fazékba rakjuk minden hozzávalóval együtt, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, lefedjük, és kb. 30-40 percig főzzük. Közben nem árt folyamatosan ránézegetni és kavargatni, ha elfogyna a víz, akkor azt mindig pótoljuk. A tarhonya és a lebbencs sok vizet szív fel. Ha nem figyelünk oda, könnyen odaéghet.
  5. Ha az étel majdnem kész, a felkarikázott szárazkolbászt hozzáadjuk, és készre főzzük. A legtöbb idő a krumplinak kell. Ha több lével szeretjük, öntsünk hozzá kevés vizet. Tálaláskor, ha szükséges, sózzuk újra. Borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk kovászos uborkával.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 561
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 182337
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 02.

Ajánló

Azért kezdtem el először serpenyőben csinálni, majd fazékban folytatni, mert egyszerűbb a szalonnát és a tésztát kiszedni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Debrecen a szülővárosom, ezért is nagyszüleimnél elég gyakran az asztalra került ez az étel, papám kedvence volt. Leggyakrabban kint a kertben, bográcsban csináltuk. Gondolom, nem kell elmondanom, hogy mennyivel finomabbak az otthon készülteknél. :) Valaki tarhonya vagy kolbász nélkül csinálja, vagy paradicsomot is rak bele, de én most a sajátunkat szeretném megosztani. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek