r
Nosalty Logó

Shiitake gomba stir-fry rizstésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Shiitake gomba stir-fry rizstésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A stir-fry-hoz

A tálaláshoz

Összesen 449 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A stir-fry-hoz

A tálaláshoz

Összesen 895 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A stir-fry-hoz

A tálaláshoz

Összesen 99 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    849 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 449 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2832 micro
Összesen 895 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

A stir-fry-hoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A stir-fry-hoz

  1. A gombák szárát kivágjuk, kalapjukat megmossuk, szárítjuk és felszeleteljük. A kínai kel megmosott és megszárított leveleit vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát fél centis darabokra karikázzuk.
  2. Wokba téve az apróra vágott fokhagymát és szétmorzsolt chili paprikát a dióolajon alacsony lángon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot és a gombát. Addig pirítjuk, míg a fenyőmag színt nem kap. Most mehet hozzá a ceruzabab és a szójaszósz fele, a lángot közepesre állítjuk.
  3. Végül belekeverjük a kínai kelt, hozzáöntjük a szezámolajat és a maradék szójaszószt, beledobjuk az újhagyma karikákat, rátépkedjük a bazsalikom leveleket és még egy-két percig keverjük erős tűz felett.
  4. Az rizstésztára forró vizet öntünk, pár perc után leszűrjük és tányérokra halmozzuk, a tetejére jön a stir-fry, és mellé az apróra vágott mentalevelekkel elkevert joghurtot kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21555
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első ízben használtam shiitake gombát, lenyűgözött. Peter Gordon: Vegetables, The new food heroes c. könyvében találtam hozzá ezt a klassz receptet. Némi módosítással készítettem el, a vízigesztenye például egy az egyben kimaradt az én verziómból (sajnos). Szerencsés voltam, kaptam friss gombát, ennek hiányában persze szárítottat is használhatunk.

Hozzávalók

A stir-fry-hoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek